ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/11/2015
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
500 ΓΡ. ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ
500 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ
1 ΠΡΑΣΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
3 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
400 ΓΡ. ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΚΑΣΕ
15 ΓΡ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
150 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO
150 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τους γίγαντες για 10–12 ώρες σε χλιαρό νερό, τους στραγγίζουμε και τους βράζουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Έπειτα τους στραγγίζουμε, τους τοποθετούμε σε ένα μπολ και κρατάμε λίγο από το νερό του βρασίματος.
Τοποθετούμε μία αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε το πράσο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να σωτάρουμε, μέχρι να μαραθούν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ ντομάτας, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε τους γίγαντες σε ένα αντικολλητικό ταψί προσθέτουμε από πάνω το σπανάκι με τη σάλτσα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το τριμμένο ρεγκάτο, το τριμμένο κεφαλοτύρι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.