ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ESPRESSO-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/12/2011

Βαθμός δυσκολίας:


Από τον chef Βησσαρίωνα Παρθένη

Ημερομηνία Προβολής: 12/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φιλέτο γαλοπούλας (300 γρ.)
  • 300 γρ. φασολάκια κατεψυγμένα
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 (μικρό) φλ. καφέ εσπρέσσο
  • 2 κ.γ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 1 σπιτικό ζωμό μυρωδικών Knorr
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το φιλέτο της γαλοπούλας για 7-8 λεπτά γυρίζοντάς το και από τις δύο πλευρές και αλατοπιπερώνοντας μέσα στο τηγάνι. Το φιλέτο θα ροδίσει, αλλά προσέχουμε να μην το παραψήσουμε και χάσει τους χυμούς του. Αν θέλουμε με την άκρη του μαχαιριού χαράζουμε το παχύ του μέρος και βλέπουμε αν το κρέας μέσα έχει γίνει άσπρο – αν είναι ροζ σημαίνει ότι θέλει κι άλλο ψήσιμο.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα φασολάκια και αλατοπιπερώνουμε. Φτιάχνουμε μια δόση καφέ εσπρέσσο και όταν τα φασολάκια αχνιστούν, σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και τον καφέ. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τον σπιτικό ζωμό μυρωδικών και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι η σάλτσα να γλασάρει, για περίπου 6-7 λεπτά.

Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη μαργαρίνη, ανακατεύουμε απαλά δένουμε τη σάλτσα, αφήνοντας το φαγητό να βράσει για 4-5 λεπτά ακόμα.