ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΡΙΤΑΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/06/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία Προβολής: 4/6/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 2 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 πιπεριά κέρατο
  • 5 αβγά
  • 150 γρ. φέτα
  • 10 ελιές τσακιστές
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κλων. φρέσκια ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα λαχανικά.

Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.

Σε μεταλλικό τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο ζεσταίνουμε ελαιόλαδο με μία κουταλιά μαργαρίνη με βούτυρο και σοτάρουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια ανακατεύοντας συνεχώς για να μαραθούν.

Κόβουμε τις ντομάτες σε κομμάτια σαν της χωριάτικης και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με την κάπαρη και την φέτα κομμένη σε κυβάκια ανακατεύοντας απαλά για να μη διαλυθεί η φέτα.

Σε μπολ ρίχνουμε τα αβγά, προσθέτουμε αλατοπίπερο και τα χτυπάμε με ένα πηρούνι να ενωθούν και να φουσκώσουν ελαφρά.

Αδειάζουμε τα αβγά στο τηγάνι και τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να ψηθούν από την κάτω πλευρά.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά ίσα-ίσα να σταθεροποιηθεί, να φουσκώσει και να πάρει λίγο χρώμα.

Σερβίρουμε με φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.