ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/03/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
4 ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ
4 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ:
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
20 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
4 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το ξύσμα των πορτοκαλιών, το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Με ένα μικρό μαχαίρι αφαιρούμε την φλούδα από τα πορτοκάλια και την κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Αλείφουμε τις τσιπούρες με το μείγμα βουτύρου και το ξύσμα πορτοκαλιού, εσωτερικά και εξωτερικά.
Λαδώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε τις φέτες πορτοκαλιού, πασπαλίζουμε με αλάτι και βάζουμε από πάνω τις τσιπούρες. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 30-35 λεπτά.
Στη συνέχεια, σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο τις πολύχρωμες πιπεριές με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα αρώματά τους και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι, τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση και σωτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό. Σερβίρουμε τις τσιπούρες με τις πολύχρωμες πιπεριές και τις φέτες πορτοκαλιού.