ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΑΣΟΥΛΟΦΑΒΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/05/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Nίκο Αραμπατζή

Ημέρα προβολής 01/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. φασόλια γίγαντες Πρεσπών
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 σκελ. σκόρδο
  • Εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • ½ κ.γ. ρίγανη ξερή
  • ½ κ.γ. δυόσμο ξερό
  • Χυμό από ¼  λεμόνι
  • 1 κλων. φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι-πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα φασόλια στη χύτρα.
Χτυπάμε στο μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τα φασόλια και την πιπεριά Φλωρίνης.
Προσθέτουμε ζουμί από τα φασόλια και χτυπάμε μέχρι να χυλώσουν.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Σερβίρουμε τη φασουλοφάβα με ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι και γαρνίρουμε με ρίγανη.