ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/10/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
1 ΚΙΛΟ ΣΠΑΛΑ ΧΟΙΡΙΝΗ Ή ΛΑΙΜΟ ΧΟΙΡΙΝΟ
20 ΚΑΣΤΑΝΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
10 ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ
2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΦΛ. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΟΝΚΑΣΕ
1 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 ΦΛ. ΚΡΑΣΙ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ
2-3 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
1/2 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΚΟΚΚΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΠΙΠΕΡΙΟΥ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε στη χύτρα με ελαιόλαδο το κρέας και προσθέτουμε το σκόρδο, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Έπειτα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στη χύτρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, διαλυμένο στη μαυροδάφνη, το χυμό ντομάτας και το ζεστό νερό. Αφήνουμε το κρέας να βράσει, για 20 περίπου λεπτά. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε τα βρασμένα κάστανα, τους χουρμάδες και αφήνουμε το φαγητό, για περίπου 10 λεπτά, να χυλώσει.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με κόκκους κόκκινου πιπεριού.