ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/01/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Μαρία Κατσικάρη
Ημέρα προβολής 29/01/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 1,5 lt γάλα φρέσκο
- ½ κιλό σιμιγδάλι χοντρό
- 50 γρ. αμύγδαλα
- 50 γρ. καρύδια
- 100 γρ. σταφίδες
- 180 γρ. βούτυρο Lurpak
- 500 γρ. ζάχαρη
Για τη διακόσμηση:
- Ζάχαρη άχνη
- Κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και χωρίς να κάψει το γάλα. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το γάλα σε ένα μπολ.
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε, συνεχώς για 5 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσει.
Έπειτα προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει, σε χαμηλή φωτιά, για 5 περίπου λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ.
Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει, για 10 λεπτά και τον αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.