ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/03/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Θανάση Ρούσσο
Ημερομηνία Προβολής: 18/03/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 6-8 παϊδάκια Γαλλικής κοπής
- 2 μέτριες μελιτζάνες
- 2 κολοκύθια
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελ. σκόρδο
- 100 γρ. κεφαλοτύρι
- 3 μέτριες ντομάτες ή 8 τοματίνια
- ½ περγαμόντο
- Θυμάρι (ή άλλα φρέσκα αρωματικά)
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι & πιπέρι
- Λαδόκολλα & σπάγκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν δεν βρούμε παϊδάκια γαλλικής κοπής, παίρνουμε κατεψυγμένα από το σούπερ μάρκετ ή τα αγοράζουμε κόμμενα με τον παραδοσιακό τρόπο. Κόβουμε τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις ντομάτες σε χοντρά κομμάτια. Τα βάζουμε στη λαδόκολλα. Μπορούμε να βάλουμε μέσα ό,τι λαχανικά θέλουμε, αλλά προτιμούμε όσα είναι στη εποχή τους. Προσθέτουμε κρεμμύδι χοντροκομμένο και, προαιρετικά, δυο σκελίδες σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε. Τρυπάμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα παϊδάκια και γεμίζουμε τις τρύπες με το κεφαλοτύρι. Τα βάζουμε και αυτά στην λαδόκολλα και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Τέλος, ξύνουμε από πάνω ένα περγαμόντο και ρίχνουμε μέσα ψιλοκομμένο και το μισό φρούτο. Κλείνουμε την λαδόκολλα σαν πουγκί και τυλίγουμε το πουγκί σε δεύτερη και τρίτη λαδόκολλα, για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα ξεχειλίσουν τα ζουμιά. Αφού κάνουμε 4 τυλίγματα με την λαδόκολλα, την δένουμε σαν πακετάκι με ένα σπάγκο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1,5 με 2 ώρες.Ο κανόνας λέει ότι υπολογίζουμε περίπου μια ώρα ψησίματος για κάθε κιλό κρέατος. Αν ανακαλύψουμε, όταν ανοίξουμε την λαδόκολλα, ότι το κρέας δεν έχει ψηθεί σωστά το ξαναβάζουμε στο φούρνο, χωρίς να το ξανατυλίξουμε, για να πάρει χρώμα. Πριν σερβίρουμε μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα ντοματίνια από την λαδόκολλα, να τα βάλουμε σε ένα μπολάκι και τα να τα λιώσουμε με ένα πηρούνι. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Έτσι φτιάχνουμε μια γρήγορη σάλτσα ντομάτας, την οποία χρησιμοποιούμε στο σερβίρισμα. Βάζουμε σε ένα πιάτο τα παϊδάκια με τα λαχανικά και περιχύνουμε με την σάλτσα.