ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/10/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιάννη Σολάκη
Ημέρα προβολής 17/10/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση:
- 250 γρ. φεγεντίν
- 30 γρ. ζάχαρη
- 90 γρ. φουντούκια
- Φλούδα από 1 λεμόνι
Για τη γέμιση:
- 85 γρ. λευκή σοκολάτα
- 400 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 3 φλούδες λεμόνι
- 150 γρ. ζάχαρη
- 225 γρ. γιαούρτι
- 70 γρ. Arla κρέμα γάλακτος
Για τη σάλτσα φραμπουάζ:
- 150 γρ. φραμπουάζ
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- ½ σφηνάκι Grand Marnier
Για τη διακόσμηση:
- 100 γρ. φρούτα του δάσους
- ½ κ.γ. δυόσμο
- ½ κ.γ. θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση:
Χτυπάμε στο μούλτι το φεγεντίν, τα φουντούκια, τη ζάχαρη και τις φλούδες λεμονιού. Προσθέτουμε στο μείγμα τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Για την κρέμα:
Χτυπάμε στο μούλτι τη λευκή σοκολάτα. Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, τις φλούδες λεμονιού, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, την υπόλοιπη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος.
Για τη σάλτσα φραμπουάζ:
Χτυπάμε στο μούλτι τα σμέουρα, τα φρούτα του δάσους, το grand marnie και τη ζάχαρη άχνη.
Σερβίρουμε απλώνοντας πάνω σε μια λαδόκολλα το μείγμα φεγεντίν. Προσθέτουμε από πάνω κουταλιές από την κρέμα. Πασπαλίζουμε με τα φρούτα του δάσους, τα αρωματικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα φραμπουάζ.