ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΝΘΟ – ΤΥΡΟΠΛΑΚΟΥΣ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/05/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον μάγειρα Γιώργο Δεβετζή

Ημερομηνία προβολής 28/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση:

  • 2 φλ. ανθότυρο Δωδώνη
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2/3 φλ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 ½ – 2 φλ. σαμιώτικο κρασί
  • ½ φλ. σύκα ξερά
  • ½ φλ. σταφίδες
  • ½ φλ. χουρμάδες
  • ½ φλ. ξερά βερίκοκα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη

Για το κανταϊφι:

  • ½ πακέτο κανταΐφι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • Μαργαρίνη Βιτάμ για επάλειψη

Για το γαρνίρισμα:

  • Γιαούρτι στραγγιστό Δωδώνη 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα ξερά φρούτα και τα βράζουμε στo κρασί μαζί με το ξύλο κανέλας για 3 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο κρασί. Χτυπάμε τα αβγά στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα. Μόλις ασπρίσουν τα αβγά ρίχνουμε το ανθότυρο και ξαναχτυπάμε. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ρευστή σαντιγί και την ανακατεύουμε απαλά με τα αβγά. Τέλος προσθέτουμε τα ξερά φρούτα στραγγισμένα από το κρασί, ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε φορμάκια. Ψήνουμε σε μπεν μαρί, δηλαδή βάζουμε νερό μέσα σε ένα ταψί μέχρι τη μέση, τοποθετούμε τα φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Ξεμαλλιάζουμε το κανταΐφι και το απλώνουμε σε ταψί. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και αλείφουμε το κανταΐφι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
Μόλις ψηθεί το γλυκό μας, αφήνουμε στα φορμάκια να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με το ψημένο κανταΐφι και γιαούρτι στραγγιστό.