ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/05/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό
Ημέρα προβολής 15/05/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
Για την αγιολί:
- 4 σκελ. σκόρδο ψημένο
- 2 κρόκους αβγών
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη
- 1 φλ. ηλιέλαιο
- Αλάτι-πιπέρι
Για την σαλάτα τόνου:
- 2 κονσέρβες Τόνο σε νερό Trata
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 4-5 κ.σ. αγιολί
- Αλάτι-πιπέρι
Για τα πικάντικα πασατέμπο:
- 100 γρ. πασατέμπο (χονδρό καθαρισμένο)
- 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. πάπρικα καυτερή
- 1 κ.γ. κόλιανδρο σπασμένο
- 1 ασπράδι αβγού
- Αλάτι-πιπέρι
Για το σάντουιτς:
- 8 φέτες χωριάτικο ψωμί
- 1 αβοκάντο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 2 καρότα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, άνηθο & δυόσμο
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα πικάντικα πασατέμπο:
Βάζουμε σε ένα μπολ τον πασατέμπο, την καυτερή πάπρικα, τον κόλιανδρο σπασμένο, την καστανή ζάχαρη, το ασπράδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς, για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν τα πασατέμπο.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, μέχρι να γίνουν τραγανά.
Για την αγιολί:
Βάζουμε στο μούλτι το ψημένο σκόρδο, τους κρόκους αβγών, τη μουστάρδα, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, την ψημένη πιπεριά Φλωρίνης και χτυπάμε πολύ δυνατά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο, ρίχνουμε αλάτι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι το μείγμα να γίνει σάλτσα.
Μεταφέρουμε την αγιολί σε ένα μπολ.
Για τη σαλάτα τόνου:
Στραγγίζουμε τον τόνο και τον βάζουμε στο μπολ με την αγιολί, κόβοντάς τον με τα χέρια σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Για το σάντουιτς:
Κόβουμε σε φέτες το αβοκάντο και τις μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε το ψωμί, αλείφουμε με την αγιολί, από πάνω βάζουμε τον τόνο, το αβοκάντο, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε λίγο από το παστέλι πασατέμπου και πάνω από τα μυρωδικά βάζουμε τις φλοίδες καρότου.