ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΛΜΥΡΑ ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ & ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/12/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Ημερομηνία προβολής 18/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ¼ φλ. αλεύρι
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 αβγά
  • ½ φλ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • ½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ½ φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κρεμμύδι 
  • 4 λωρίδες μπέικον 
  • 3 κ.σ. μουστάρδα Dijon Maille Originale
  • 1 κ.σ. εστραγκόν ξερό
  • 5 κ.σ. καρύδια 
  • 5 σύκα ξερά
  •  Αλάτι – πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε σε μπολ με μίξερ χειρός τα αβγά, τη μαργαρίνη με βούτυρο και το γιαούρτι. Αφού ενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μείγμα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να πάρει χρώμα και να καραμελώσει. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον ψιλοκομμένο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε εκτός φωτιάς τα σύκα ψιλοκομμένα, τα καρύδια χοντροκοπανισμένα, το τριμμένο τυρί, το εστραγκόν, τη μουστάρδα και αλάτι – πιπέρι.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα κρεμμύδια στη ζύμη των μάφινς και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθεί. Μοιράζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι για μάφινς του οποίου τις υποδοχές έχουμ ντύσει με χαρτάκια ή με κομμάτια λαδόκολλας βρεμένα και στυμμένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, χωρίς να ανοίξούμε καθόλου το φούρνο ενδιάμεσα.