ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΛΥΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΣΥΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/06/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Μαρία Άγουρου 

Ημερομηνία προβολής 04/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Δωδώνη
  • 2 κ.σ. ροδόνερο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. απόσταγμα βανίλιας

Για το σιρόπι:

  • 4 – 6 αποξηραμένα σύκα 
  • 1 ποτ. κόκκινο γλυκό κρασί
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 ποτ. νερό

Γάζα για το στράγγισμα
Αραβική πίτα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ξερά σύκα μέσα στο γλυκό κρασί με τη καστανή ζάχαρη και το νερό για 15 – 20 λεπτά για να μείνει το ζουμί δεμένο σαν σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει!
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ροδόνερο , τη ζάχαρη άχνη και την βανίλια. Βάζουμε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα βαθύ πιάτο, τοποθετούμε τη γάζα πάνω στο σουρωτήρι και μέσα της το μισό γιαούρτι, από πάνω τα σύκα ολόκληρα και από πάνω το υπόλοιπο γιαούρτι. Κλείνουμε την γάζα σφαλίζοντας μέσα το γιαούρτι. Βάζουμε το γιαούρτι στο ψυγείο και το αφήνουμε να στραγγίξει το νερό για 10 ώρες. Τέλος το βγάζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε τη γάζα, το γλυκό μας θα πρέπει να έχει την υφή ενός τυριού σε μορφή κρέμας. Σερβίρουμε πάνω σε αραβική πίτα και ραντίζουμε με μέλι και λίγο από το σιρόπι με κρασί που φτιάξαμε!