ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ MΠΑΧΑΡΙΚΑ & ΣΑΛΑΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙOY

Aπό τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ MΠΑΧΑΡΙΚΑ & ΣΑΛΑΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙOY - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

2 ΦΙΛΕΤΑ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 Κ.Γ. ΚΥΜΙΝΟ
2 Κ.Γ. ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ
½ Κ.Γ. ΜΠΑΧΑΡΙ
4 ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
50 ΓΡ. ΡΟΚΑ
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
20 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
4-5 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
30 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε ένα μικρό τηγάνι το βούτυρο και το βάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μικρά φιλέτα. Έπειτα τα θωρακίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα βάζουμε σε ένα ταψί, τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με μπαχάρι, κύμινο και πάπρικα και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 18-20 λεπτά.
Τρίβουμε τα βρασμένα παντζάρια, στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, την κρέμα βαλσαμικού με σύκο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη ρόκα. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι και ανακατεύουμε.
Όταν τα φιλέτα ψαρονέφρι είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε λίγο να ξεκουραστούν.
Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με το μαριναρισμένο παντζάρι και τη σαλάτα και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα από το ψαρονέφρι.