ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΓΛΥΚΟ "ΟΜ ΑΛΙ"

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/05/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Ayman El Habachy

Ημερομηνία Προβολής: 10/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλ. φρέσκο γάλα
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 4 κρουασάν βουτύρου
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 50 γρ. ινδική καρύδα
  • 3 χουρμάδες
  • 50 γρ. φουντούκια
  • 50 γρ. σταφίδα σουλτανίνα
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με 2 κ.σ. ζάχαρη μέχρι να ανεβάσει θερμοκρασία και να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα κρουασάν κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, τις σταφίδες, την κανέλα τα φουντούκια και την καρύδα. Ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες και τους βάζουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε να πάνε όλα τα υλικά παντού.
Σε μπολ χτυπάμε την κρέμα μέχρι να αρχίσει να δένει ελαφρά. Δεν θέλουμε σφιχτή σαντιγί ίσα ίσα να σφίξει λίγο.
Μόλις ζεσταθεί το γάλα το αδειάζουμε πάνω από το μείγμα με τα κρουασάν και τα φρούτα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα σε ατομικά πυρίμαχα μπολάκια μέχρι τα 2/3. Από πάνω βάζουμε 1-2 κουταλιές χτυπημένη κρέμα, λίγο ψιλοκομμένο χουρμά και πασπαλίζουμε με λίγη καφέ ζάχαρη για να καραμελώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 25 λεπτά (επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φουσκώσει και να τρέξει το μείγμα, μπορούμε να βάλουμε τα ατομικά πυρίμαχα φορμάκια μας μέσα σε ένα άλλο ταψί και όλα μαζί στο φούρνο).