ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ & ΚΑΡΥΔΙΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ & ΚΑΡΥΔΙΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/12/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΦΟΡΜΑ 23X9 ΕΚ.

250 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
120 ML ΓΑΛΑ
50 ΓΡ. ARLA ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT
3 ΑΒΓΑ
100 ΓΡ. ΚΑΡΥΔΙΑ ΧΟΝΔΡΟΚΟΜΜΕΝΑ
100 ΓΡ. ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ CASTELLO DANABLU

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το γάλα και τα αβγά, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε με χαμηλή ταχύτητα, έπειτα βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα καρύδια, το μπλε τυρί Δανίας, σπασμένο με τα χέρια σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Απλώνουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά. Τρυπάμε το κέικ με ένα μικρό μαχαιράκι και αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο.
Ξεφορμάρουμε το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.