ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Από τον Chef Βάιο Ντούσια

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/12/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

280 ΓΡ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΔΡΟ
4 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
480 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
1 LT ΝΕΡΟ
2 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ
1 ΒΑΝΙΛΛΙΝΗ
½ Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
20 ML ΚΟΝΙΑΚ
65 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
50 ΓΡ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα πορτοκάλια ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης και τα αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, την υπόλοιπη ζάχαρη, τα γαρύφαλλα, τη βανιλίνη, την κανέλλα, το κονιάκ και αφήνουμε το σιρόπι να πάρει μία βράση.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα βούτυρο και ελαιόλαδο και σωτάρουμε το χονδρό σιμιγδάλι, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε τα γαρύφαλλα από το σιρόπι. Ενώνουμε το σιμιγδάλι με το σιρόπι και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να δέσει ο χαλβάς. Αφού δέσει, τον μοιράζουμε σε μπολάκια και τον αφήνουμε να κρυώσει.