ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΒΡΑΣΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ & BINEΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

Από τον Chef Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΒΡΑΣΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ & BINEΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ
ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ:
2 ΠΑΤΑΤΕΣ
2 ΚΑΡΟΤΑ
2 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
1 ΠΑΝΤΖΑΡΙ
½ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
½ ΜΠΡΟΚΟΛO
1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
40 ΓΡ. ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΒΡΑΣΤΗ ΤΟΣΤ FERRANO IFANTIS
7-8 ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
500 ML ΦΥΣΙΚΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
50-70 ΓΡ. ΜΕΛΙ
50 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ:
350 ML ΦΡΕΣΚΟ ΧΥΜΟ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ (ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΛΕΜΟΝΙ, ΛΑΙΜ, ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ, ΣΑΓΚΟΥΙΝΙ)
ΣΙΡΟΠΙ
80 ML ΞΙΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ BIO KALAMATA PAPADIMITRIOU
80 ΓΡ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
150 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
150 ML ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ
ΑΛΑΤΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σιρόπι:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τον φυσικό χυμό πορτοκάλι, το μέλι, τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε

Για τη βινεγκρέτ:
Χτυπάμε στο μούλτι το χυμό εσπεριδοειδών, λίγο από το σιρόπι, το βιολογικό βαλσαμικό ξίδι και την απαλή μουστάρδα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να δέσει η βινεγκρέτ. Ρίχνουμε αλάτι και λίγο ακόμα σιρόπι χτυπάμε ξανά και τη βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο να σφίξει.

Για τη σαλάτα:
Βράζουμε το παντζάρι, τις πατάτες, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, το κουνουπίδι και το μπρόκολο. Βάζουμε όλα τα βρασμένα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ τη σαλάτα και ανακατεύουμε.
Κόβουμε σε φέτες το πορτοκάλι και το προσθέτουμε στη σαλάτα. Βάζουμε τα αμύγδαλα, τη βραστή γαλοπούλα κομμένη σε κύβους και σερβίρουμε.