ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/12/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
1 ΛΟΛΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
1 ΛΟΛΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
100 ΓΡ. BABY ΡΟΚΑ
1 ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
100 ΓΡ. ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΑΣΤΕΛΙ
4 ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ
3-4 ΠΟΛΥΣΠΟΡΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ
2 Κ.Σ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΜΑΥΡΕΣ
10 ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΛΑΣΙΚΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 ΦΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ FOUANTRE IFANTIS
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σος:
Χτυπάμε στο μούλτι τη μισή ποσότητα από τις λιαστές ντομάτες με το ελαιόλαδο.
Κόβουμε με τα χέρια και βάζουμε σε ένα μπολ την κόκκινη και την πράσινη λόλα. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα σύκα, τις υπόλοιπες λιαστές ντομάτες, τις μαύρες σταφίδες, τη baby ρόκα, το παστέλι, το παξιμάδι θρυμματισμένο και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Περιχύνουμε με τη σος τη σαλάτα, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κλασική κρέμα βαλσαμικού, το καπνιστό κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια και κομματάκια από το τραγανό παστέλι. Σερβίρουμε και στολίζουμε με αποξηραμένο σύκο.