ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ & ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ

Aπό τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ & ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

400 ΓΡ. ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

4 ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΠΑΝΣΕΤΕΣ

2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT

4 ΠΡΑΣΑ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΟΚΚΙΝΟ

½ ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΙ

150 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

1 ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ

150 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ

ΑΛΑΤΙ- ΠΙΠΕΡΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις πανσέτες σε κομμάτια, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και ψήνουμε τις χοιρινές μπουκιές, για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Όταν οι χοιρινές μπουκιές είναι έτοιμες, τις βάζουμε σε ένα μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά τους μέσα στο τηγάνι.

Ξαναβάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

Σωτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, για 3-4 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύοντας συνεχώς.

Έπειτα ρίχνουμε τα φασολάκια, σβήνουμε με το λευκό ξηρό κρασί προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20-25 λεπτά.

Στο τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε, βάζουμε την χοιρινή πανσέτα από πάνω και σερβίρουμε.