ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΝΙΟΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/04/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Marko Rossi
YΛΙΚΑ
Για 2 άτομα
Για τα νιόκι:
  • 1 μέτρια πατάτα 
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1 αβγό
  • Αλάτι-πιπέρι

Για τη σάλτσα:
  • 300 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 140 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο
EKTEΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. 
Στη συνέχεια λιώνουμε τις βρασμένες πατάτες, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το αβγό, το αλεύρι ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο, σκεπασμένο με μία μεμβράνη, για 30 λεπτά να κρυώσει. Έπειτα πλάθουμε τη ζύμη, την ανοίγουμε με το χέρι σε κορδόνι και την κόβουμε με ένα μαχαίρι, σε μικρά κομμάτια.
Πατάμε τα νιόκι στον τρίφτη για να τους δώσουμε σχήμα. 
Στη συνέχεια τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό, για 1-2 λεπτά, μέχρι να βγουν στην επιφάνεια. Έπειτα τα περνάμε στο τηγάνι με βούτυρο, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το μπλε τυρί Δανίας, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα. 
Πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και πιπέρι.