ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & DRESSING ME ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/03/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
ΥΛΙΚΑ
  • 1 φιλέτο κοτόπουλου 
  • 1 σαλάτα πράσινη 
  • 1 σαλάτα λόλα κόκκινη
  • 1 ματσ. ρόκα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι 
  • 20 ντοματίνια 
  • 150 γρ. Arla τυρί Ηavarti 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 20 γρ. βούτυρο Lurpak
  • Αλάτι-πιπέρι
Για το ντρέσινγκ:
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 35 ml κρέμα βαλσαμικού με φράουλα Kalamata Papadimitriou
  • Αλάτι-πιπέρι
EKTEΛΕΣΗ
Kόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μικρά φιλετάκια. 
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σωτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Πλένουμε καλά με άφθονο τρεχούμενο νερό όλα τα λαχανικά, την ρόκα, την πράσινη σαλάτα και την κόκκινη λόλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα σαλατικά και τα κόβουμε με το χέρι σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τα ντοματίνια, το τυρί και ανακατεύουμε.
Για το dressing:
Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα βαλσαμικού με φράουλα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα. 
Περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα και ανακατεύουμε. 
Προσθέτουμε  τα φιλετάκια στη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.