ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ, KΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ & ΑΒΓΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/05/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Νomad Chef Ανδρέα Λαγό

Ημέρα προβολής 07/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
Για 2 άτομα

Για τα ψωμάκια:

  • 2 ψωμάκια μπριός
  • 4 φέτες μορταδέλα Ifantis
  • 100 γρ. φέτα
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. κασέρι
  • 2 αβγά
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 2 κλων. θυμάρι
  • Αλάτι-πιπέρι

Για τη σαλάτα:

  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 100 γρ. ρόκα
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Για την κρέμα φέτας:

Βάζουμε σε ένα μπολ τη φέτα και τη σπάμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, πιπέρι, θυμάρι και ανακατεύουμε.

Για τα ψωμάκια:

Κόβουμε τα μπριός στη μέση.
Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από το πάνω μέρος των ψωμιών, κατά μήκος.
Βγάζουμε λίγη ψίχα, έτσι ώστε να κάνουμε μια λακκούβα.
Γεμίζουμε με τη φέτα, τη μορταδέλα, το κασέρι, το πιπέρι και κλείνουμε το ψωμάκι.
Ψήνουμε τα ψωμάκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε ελαιόλαδο, πιέζοντάς τα από πάνω.
Μπορούμε να τα ψήσουμε και σε προθερμασμένο φούρνο, για 5 λεπτά, στους 200 βαθμούς.

Για τα αβγά:
Τηγανίζουμε τα αβγά μάτια σε ελαιόλαδο και καπακώνουμε το τηγάνι με ένα άλλο τηγάνι για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Για τη σαλάτα:

Βάζουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια.
Προσθέτουμε τη ρόκα, ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.

Για το σερβίρισμα:

Σερβίρουμε τα ψωμάκια μπριός στη λαδόκολλα.
Αλατοπιπερώνουμε τα αβγά και τοποθετούμε ένα αβγό πάνω σε κάθε μπριός. Προσθέτουμε τη σαλάτα, περιχύνουμε με την κρέμα βαλσαμικού και βάζουμε  την κρέμα φέτας.