ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ & ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/05/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Γιάννη Σολάκη

Ημερομηνία Προβολής: 14/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό φράουλες
  • 400 γρ. ανθότυρο
  • 1  φύλλο κρούστας
  • 50 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο FLORA
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 80 γρ. μέλι
  • 20 ml  γρεναδίνη
  • ½ κ.γ. λεμόνι
  • Μερικά φύλλα δυόσμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο.
Με ένα πινελάκι αλείφουμε 4 τσέρκια μέσα και έξω με μαργαρίνη.
Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο και αλείφουμε το μισό με μαργαρίνη.
Πασπαλίζουμε το βουτυρωμένο κομμάτι με ζάχαρη άχνη και το διπλώνουμε στη μέση ακριβώς ώστε το στεγνό κομμάτι να διπλώσει πάνω από το βουτυρωμένο με την άχνη.
Το βουτυρώνουμε και από πάνω και το κόβουμε σε 4 λωρίδες πάχους 2-3 δαχτύλων η κάθε μία.
Τυλίγουμε κάθε λωρίδα πάνω στο τσέρκι από την εξωτερική πλευρά ώστε να σχηματιστεί ένα δαχτυλίδι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για δέκα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Σε μίξερ βάζουμε ανθότυρο, 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη (αν θέλουμε μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με μέλι).
Χτυπάμε ελαφρά για να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε 4-5 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα και χτυπάμε το μείγμα για λίγο ακόμα.
Γεμίζουμε με το μείγμα ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Για τη σάλτσα φράουλας βάζουμε στο μπλέντερ 10 φράουλες, 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη άχνη, μισό σφηνάκι γρεναδίνη και χτυπάμε για να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα. Προσθέτουμε 2-3 σταγόνες λεμόνι και χτυπάμε ακόμα μια φορά.
Βγάζουμε τα δαχτυλίδια ζύμης από το φούρνο.
Σε ένα πιάτο στρώνουμε τη σάλτσα φράουλας σε όλη την επιφάνεια του πιάτου.
Από πάνω τοποθετούμε το ψημμένο δαχτυλίδι ζύμης το οποίο γεμίζουμε με τη μους ανθότυρου (αν δεν έχουμε κορνέ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κουτάλι).
Στρώνουμε την επιφάνεια της μους με ένα μαχαίρι.
Διακοσμούμε με μισή φράουλα κομμένη σε λεπτές φετούλες σαν βεντάλια, περιχύνουμε με λίγο μέλι, πασπαλίζουμε με 2-3 φυλλαράκια λεμονοθύμαρου και σερβίρουμε.