ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΒΓΟ «ΣΑΓΑΝΑΚΙ» ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ & ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/10/2011

Βαθμός δυσκολίας:


Από τον Chef Aνδρέα Λαγό

Ημερομηνία προβολής 24/10/11 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

Για 2 μερίδες

  • 1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρο
  • 1 κ.γ. σπόρους κύμινο
  • 1 κ.γ. μαυροκούκι
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 50 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ Culinesse
  • Αλάτι

Για το γιαούρτι:

  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Αλάτι
  • 1 κ.σ. σκορδόλαδο(προαιρετικό)

Για το σπανάκι:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο

Για τα αυγά:

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • Θαλασσινό αλάτι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για το αρωματικό βιτάμ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βιταμ σε ένα μικρό τηγάνι και καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά για ένα – δύο λεπτά, αυτό το κάνουμε για να βγάλουν τα αρωματικά τα αιθέρια έλαια τους και να μυρίζουν περισσότερο στη συνέχεια αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το βιταμ, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • * Γιαουρτομηχανή-Για το γιαούρτι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να σερβίρουμε.
  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο και φρυγανίζουμε τις πίτες ή το χωριάτικο ψωμί στην φρυγανιέρα.
  • Παράλληλα σε ένα άλλο τηγάνι με καπάκι σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα φύλλα από το σπανάκι, βγάζουμε το σπανάκι και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο νερό, το ξύδι , το φύλλο δάφνης και το αλάτι, σπάμε μέσα τα αυγά και καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι. Αχνίζουμε τα αυγά για δύο-τρία λεπτά ίσα ίσα να σταθεροποιηθεί το ασπράδι τους.
  • Σε μια μεγάλη πιατέλα αραδιάζουμε τις φρυγανισμένες φέτες και τις αλείφουμε με το γιαούρτι, από πάνω μοιράζουμε το σπανάκι και στη κορυφή προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα τοποθετούμε τα αυγά, ζεσταίνουμε το αρωματικό βιταμ μέχρι να αφρίσει και περιχύνουμε τα αυγά. Τέλος προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

TIPS

  • Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε σε ένα πιάτο το γιαούρτι, το σπανάκι και από πάνω το αυγό, το φρυγανισμένο ψωμί το σερβίρουμε δίπλα κομμένο σε χοντρά κομμάτι με τι χέρι.