ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΕΣΤΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/12/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Νανά Δαρειώτη


Ημερομηνία Προβολής: 01/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

YΛΙΚΑ

 

  • 250 γρ. παντζάρια ψητά ή βρασμένα
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 80 γρ. καρύδια
  • 2-3 σκελ. σκόρδο
  • 60-70 γρ. φέτα πικάντικη ή γίδινο λευκό τυρί
  • 3-4 κλων. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • Αλάτι
  • 2 φέτες ψωμί με προζύμι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Βάζουμε στο μπλέντερ τα παντζάρια μαζί με το λάδι και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Σταματάμε το χτύπημα πριν γίνουν αλοιφή τα παντζάρια και προσθέτουμε τη φέτα, το ξύδι, λίγο ακόμα ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε τα φυλλαράκια από δύο κλωναράκια θυμάρι και ξαναχτυπάμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να λιώσουν. Τελευταίο προσθέτουμε το σκόρδο για να έχει πιο φρέσκια γεύση και δουλεύουμε ακόμη λίγο στο μπλέντερ. Δοκιμάζουμε πόσο αλμυρό είναι και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι. Θα έχει και η φέτα αρκετό και δεν είναι πάντα απαραίτητο.

Φρυγανίζουμε τις φέτες του ψωμιού, αλείφουμε με πέστο και σερβίρουμε. Συνοδεύει επίσης εξαιρετικά μπακαλιάρο ή γαλέο τηγανητό και σερβίρεται ως ντιπ.