ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑΡΑΜΟΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Βασίλη Αλβανίδη

Ημερομηνία προβολής 17/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 80 γρ. ταραμά λευκό
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1½ φλ. φιστίκια Αιγίνης
  • 350 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
  • 200 γρ. ελαιόλαδο Άλτις 
  • Πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπλέντερ τον ταραμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο και πολτοποιούμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ξύδι και χτυπάμε ξανά στο μπλέντερ. Μετά προσθέτουμε το μουλιασμένο ψωμί το οποίο στύβουμε πολύ καλά, πιπέρι και συνεχίζουμε το χτύπημα όσο να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Συμπληρώνουμε λάδι σταδιακά και τέλος τα φιστίκια Αιγίνης.