ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ & ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Λίλιαν Γιαννοπούλου

Ημερομηνία προβολής 09/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. γαρίδες
  • 4 ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 καυτερή πιπεριά 
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 1 ματσ. κόλιανδρο
  • 100 ml φοινικέλαιο
  • 400 γρ. γάλα καρύδας
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Ρύζι για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα κελύφη. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι – πιπέρι και λίγο λάδι. Αφήνουμε τις γαρίδες για ½ ώρα περίπου να μαριναριστούν. Κόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές σε λεπτές φέτες, τις ντομάτες σε κύβους και βάζουμε σε ένα γουόκ ή βαθύ τηγάνι λίγο λάδι. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε κρεμμύδια και σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, μετά προσθέτουμε τις πιπεριές και αλάτι – πιπέρι. Στο τέλος ρίχνουμε το φοινικέλαιο και τις γαρίδες. Αν δεν έχουμε φοινικέλαιο χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο ή φουντουκέλαιο. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, αμέσως μετά τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο, εναλλακτικά ρίχνουμε μαϊντανό, και ανακατεύουμε. Αφήνουμε λίγο να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε μαζί με λευκό ρύζι γαρνίροντας με φυλλαράκια κόλιανδρου.
Αν θέλουμε να δέσουμε τη σάλτσα μας χρησιμοποιούμε κορν φλάουρ ή το παραδοσιακό βραζιλιάνικο farinha de mandioca (ρίζα καφέ)