ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΡΕΜ ΜΠΡΥΛΕ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ & ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/04/2011

Βαθμός δυσκολίας:


Από τον Pastry Chef Μαρίνο Κοσμά

Ημερομηνία Προβολής: 06/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ

  • 1 έτοιμο κέικ σοκολάτας
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • ½ φλ. φρέσκο γάλα
  • 2 κρόκους αβγών
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 25 γρ. πράσινο τσάι μάτσα

Για το σερβίρισμα:

  • Περισσεύματα σοκολατένιου κέικ
  • Παγωτό βανίλια
  • Φράουλες

EKTEΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα. Ρίχνουμε την σκόνη πράσινου τσαγιού και ανακατεύουμε. Όταν φτάσει σε σημείο βρασμού το μείγμα, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Με ένα μπλέντερ χειρός χτυπάμε μέσα στο κατσαρολάκι, για να βεβαιωθούμε ότι έχει διαλυθεί τελειώς το πράσινο τσάι (να μην έχει σβώλους).

 

Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι δύο κρόκους αβγών και τους ανακατεύουμε με ζάχαρη. Πρέπει να ανακατέψουμε αμέσως με το που γίνει η ένωση, γιατί διαφορετικά η ζάχαρη θα «κάψει» το αβγό. Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα, ρίχνουμε μέσα 2-3 κ.σ. από το μείγμα τσαγιού. Ανακατεύουμε καλά να μην κόψει το αβγό και το ρίχνουμε όλο μέσα στο κατσαρολάκι με το μείγμα τσαγιού. Ανακατεύουμε καλά και το μείγμα είναι έτοιμο. Γεμίζουμε με αυτό πορσελάνινα μπολάκια (σουφλεδιέρες). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 90 βαθμούς, για 25-30 λεπτά. Ελέγχουμε αν η κρέμα είναι ψημένη κουνώντας το σκεύος και αν είναι σταθερή, τότε μπορούμε να την βγάλουμε από τον φούρνο.

 

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το κους κους σοκολάτας: έχουμε βάλει στην κατάψυξη ένα κέικ σοκολάτας ή τα περισσευματα από ένα μπαγιάτικο κέικ. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε, ρίχνουμε χοντρά κομμάτα κέικ σε ένα μπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι να γίνει πούδρα. Πασπαλίζουμε τις κρέμες με μπόλικο κους κους σοκολάτας. Ακουμπάμε πάνω μια μπάλα παγωτό και διακοσμούμε με ολόκληρες φράουλες.