ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον μάγειρα Νίκο Κουνδουράκη


ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. κατσικάκι 
  • ½ κ. αρνάκι 
  • 1 κρεμμύδι 
  • Ρίγανη
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 ½ ποτ. κρασί Μαρουβά 
  • Ελαιόλαδο Άλτις 
  • Αλάτι – πιπέρι 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 – 2 φλ. λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο λιωμένο. Μόλις πάρει λίγο χρώμα το κρεμμύδι προσθέτουμε το κρέας σε κομμάτια και προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι και ρίγανη. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ήδη βρασμένο κρέας αλλά πρέπει να προσέξουμε να μην ψηθεί πολύ, γιατί θα λιώσει και η γεύση του θα είναι λιγότερο δυνατή, γιατί έχει ήδη βράσει. Προσθέτουμε και το Μαρουβά αντί για νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί για 45 λεπτά με 1 ώρα.
Μπορούμε να σερβίρουμε με σταμναγκάθι που θα βράσουμε μέσα στο κρέας για 10 λεπτά και χτυπάμε αβγολέμονο με το οποίο το περιχύνουμε.