ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΟΥΤΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ & ΜΥΖΗΘΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/11/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Νίκο Καραθάνο

Ημέρα προβολής 22/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ

  • 2 μπούτια κοτόπουλου
  • 150 γρ. χυλοπιτάκι
  • 500 γρ. σάλτσα σπιτικής ντομάτας Pummaro
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro
  • 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 2 κλων. θυμάρι
  • 4 κλων. ρίγανη
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Μυζήθρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα μπούτια κοτόπουλου στη μέση κάνοντας περισσότερες μερίδες και τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
Σε μια κατσαρόλα τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο μαζί με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο, ξύλο κανέλλας, θυμάρι και ρίγανη.
Προσθέτουμε το ντοματοπελτέ, τη σάλτσα ντομάτας, το ζωμό κότας, λίγο νερό ζεστό και επιπλέον ρίγανη.
Το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 1 ώρα, σε χαμηλη φωτιά, σκεπασμένο. Προσθέτουμε το χυλοπιτάκι 10 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα. Το κουνάμε να πάει παντού, δεν το ανακατεύουμε με το κουτάλι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς καπάκι για 5-10 λεπτά κουνώντας συχνά. Στο τέλος μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 παγάκια στο φαγητό για να σταματήσει ο βρασμός και να μην χυλώσει πολύ το χυλοπιτάκι.
Σερβίρουμε προσθέτοντας τη μυζήθρα και πιπέρι.