ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/06/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία προβολής 02/06/11 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 20 έτοιμα βρασμένα κανελλόνια
  • 2 κ.σ.  μαγιονέζα Hellmann’s Real
  • 160 γρ. φρυγανιά
  • 100 γρ. μπέικον
  • 120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 100 γρ. μανιτάρια
  • 150 γρ.  καρύδόψιχα
  • ½ ματσ. ψιλοκομμένο μαιντανό
  • Αλάτι & πιπέρι

 


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα κανελόνια, μέχρι να γίνουν al dente, γιατί θα ψηθούν επιπλέον και στον φούρνο.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το μπέικον. Όταν ροδοκοκκινήσει προσθέτουμε τα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φετούλες. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς, γιατί το μπέικον είναι αλμυρό. Τα σοτάρουμε έως ότου μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τριμμένη καρυδόψιχα και ψιλοκομμένο μαιντανό. Στη συνέχεια ρίχνουμε φρυγανιά και τριμμένη παρμεζάνα, για να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 4 κ.σ. μαγιονέζα. Αναμιγνύουμε τα υλικά και γεμίζουμε με απαλές κινήσεις τα κανελλόνια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 10-12΄.

*Μια καλή ιδέα είναι να φτιάξουμε διπλή ποσότητα κανελλόνια και να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη. Τα βγάζουμε από την κατάψυξη όταν έχουμε όρεξη για κανελλόνια και τα ψήνουμε για 10 λεπτά.