ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ

Aπό τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

800 ΓΡ. ΧΤΑΠΟΔΙ
4 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ:
300 ΓΡ. ΠΛΙΓΟΥΡΙ
1100 ML ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
1 ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ
1 ΚΑΡΟΤΟ
1 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ
1 ΑΓΓΟΥΡΙ
2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
2 ΦΙΝΟΚΙΟ
4 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
60 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
6 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Bάζουμε τα πλοκάμια χταποδιού σε μια κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό και την δάφνη και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμο, το σουρώνουμε, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε τα πλοκάμια σε λεπτές φέτες.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο.
Σωτάρουμε το χταπόδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μέχρι να πάρει χρώμα και άρωμα το χταπόδι από το βούτυρο, πασπαλίζοντας με αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με τον ζωμό λαχανικών, σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το πλιγούρι.
Το αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 24-26 λεπτά.
Όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε από ζωμό που δεν έχει απορροφήσει και το κρυώνουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο το καρότο, το κολοκύθι και το αγγούρι, χωρίς το εσωτερικό κομμάτι με τα σπόρια.
Κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια τις φέτες καρότου, τις φέτες κολοκυθιού, τις φέτες αγγουριού, την ντομάτα και τα φινόκιο.
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καρότο, το κολοκυθάκι και το αγγούρι. Προσθέτουμε το βρασμένο πλιγούρι, το φινόκιο, τη ντομάτα, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε με την κρέμα βαλσαμικού BBQ και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το πλιγούρι με τα λαχανικά και από πάνω βάζουμε το χταπόδι.