ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ & CRANBERRIES

Από τον Chef Κωστή Κωστάκη

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ & CRANBERRIES - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
250 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
3 ΑΒΓΑ
100 ML ΓΑΛΑ
100 ML ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 Κ.Γ. ΜΑΣΤΙΧΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
2 Κ.Γ. ΜΑΧΛΕΠΙ
18 ΓΡ. ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
1 LT ΓΑΛΑ
100 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ
250 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
4 ΑΒΓΑ
1 ΛΟΒΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ:
2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ
ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
250 ΓΡ. ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ CRANBERRIES

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την ζάχαρη, το κίτρινο αλεύρι, τον λοβό βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα και να δέσει.
Κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε.

Για τη ζύμη:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με το βούτυρο, το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μαχλέπι, τη σκόνη μαστίχας, το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού και τα αβγά. Στο τέλος ρίχνουμε τη μαγιά, προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μια ώρα, έπειτα την πλάθουμε λίγο ακόμα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί για άλλη μια ώρα.

Για τη συναρμολόγηση:
Με τον πλάστη ανοίγουμε ένα κομμάτι ζύμης σε στρογγυλό σχήμα και το βάζουμε σε ένα ταψί. Στη συνέχεια ανοίγουμε ένα μακρύ φύλλο σαν κορδόνι, το κάνουμε πλεξούδα και το βάζουμε σαν στεφάνι γύρω από το μικρό στρογγυλλό ανοιχτό φύλλο. Στο κέντρο του φύλλου ρίχνουμε λίγη κρέμα, βάζουμε από πάνω λίγα αποξηραμένα κράνμπερις και αφήνουμε τα τσουρεκάκια να φουσκώσουν για 2-3 ώρες. Αφού φουσκώσουν, τα αλείφουμε με κρόκο αβγού και λίγο γάλα. Πασπαλίζουμε από πάνω με φιλέ αμυγδάλου και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 155-160 βαθμούς, για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.