ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Λινό

Ημέρα προβολής 11/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • ½  κιλό φύλλα κρούστας (του μπακλαβά)

Για τη γέμιση:

  • 4 φλ. γάλα φρέσκο
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2-3 αβγά
  • 4 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 500 γρ. φέτα
  • 300 γρ. κεφαλοτύρι
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
  • 1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό


Για τη μαρμελάδα φράουλα:

  • ½ κιλό φράουλες
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Για τη μαρμελάδα φράουλας:

Κόβουμε το κοτσάνι από τις φράουλες.
Κόβουμε τις μεγάλες φράουλες στη μέση, τις μικρές τις αφήνουμε ολόκληρες. Βάζουμε τις φράουλες και τη ζάχαρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε.
Όταν αρχίσουν να βράζουν ανακατεύουμε 1-2 φορές και αφήνουμε τη μαρμελάδα για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Πριν το τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.

Για τη γέμιση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη μαργαρίνη με βούτυρο. Ανακατεύουμε συνεχώς, για 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια σφιχτή κρέμα.
Όταν κρυώσει η κρέμα, προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη, το τριμμένο κεφαλοτύρι τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε.

Για τα τυροπιτάκια:

Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε 4 μέρη και τυλίγουμε τα τυροπιτάκια σε τριγωνάκια γεμίζοντάς τα με την κρέμα.
Έπειτα τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια, σε ελαιόλαδο για μερικά λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για το σερβίρισμα:

Σερβίρουμε τα τυροπιτάκια με τη μαρμελάδα φράουλα.