ΣΥΝΤΑΓΕΣ

TAΡΤΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Aπό την Θέμιδα Καρδιόλακα

TAΡΤΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 23X33 ΕΚ.

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
250 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
150 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
100 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ:
ΧΥΜΟ & ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ
300 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
30 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
4 ΑΒΓΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση:
Βάζουμε στο μούλτι το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Απλώνουμε ομοιόμορφα, πιέζοντας με τα χέρια, το μείγμα σε ένα ταψί, καλυμμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.

Για τη γέμιση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το ξύσμα λεμονιού, τα αβγά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε, με ένα σύρμα, μέχρι να γίνουν κρέμα.

Απλώνουμε την κρέμα λεμονιού πάνω στην προψημένη βάση της τάρτας.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η κρέμα.
Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει, την κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page