ΣΥΝΤΑΓΕΣ

“ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ” ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ, MOZZARELLA & MYΡΩΔΙΚΑ

Από τον Chef Bασίλη Γεωγλερή

“ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ” ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ,  MOZZARELLA & MYΡΩΔΙΚΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4-5 ΜΕΡΙΔΕΣ

500 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ
200 ΓΡ. ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕΤΡΙΟ
2 ΜΕΤΡΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΚΑΡΟΤΟ
2 ΩΡΙΜΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
1 ΠΡΑΣΟ
2 Κ.Σ ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
100 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZARELLA
1 Κ.Γ. ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ
10-15 ΦΥΛΛΑ ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ
5-8 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρουμε, σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, το τριμμένο καρότο και το πλιγούρι. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σιγά σιγά το σπανάκι. Έπειτα ρίχνουμε την τριμμένη φρέσκια ντομάτα, τον ανθό αλατιού και πασπαλίζουμε με το πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και το αφήνουμε, μέχρι να μαγειρευτεί το πλιγούρι.
Στο τέλος, εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τη mozzarella σε κυβάκια, το θυμάρι, το δυόσμο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page