ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΠΑΝΑΚΟΡIΖΟ ΜΕ ΑΡΑΚΑ, ΦΕΤΑ, ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΑΒΓΟ & ΠΑΝΣΕΤΑ

Από τον Chef Nίκο Λιόγγαρη

ΣΠΑΝΑΚΟΡIΖΟ ΜΕ ΑΡΑΚΑ, ΦΕΤΑ, ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΑΒΓΟ & ΠΑΝΣΕΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/10/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΦΛ. ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΕ
100 ΓΡ. ΠΑΝΣΕΤΑ ΧΟΙΡΙΝΗ
100 ΓΡ. ΑΡΑΚΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ IFANTIS
150 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ BABY ΦΡΕΣΚΟ
500 ML ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
½ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΟΚΚΙΝΟ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
½ ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
100 ΓΡ. ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΜΥΡΩΔΙΚΑ (ΜΑΪΝΤΑΝΟ, ΑΝΗΘΟ, ΔΥΟΣΜΟ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ
ΣΠΑΝΑΚΙ BABY ΦΡΕΣΚΟ
2 ΑΒΓΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο την χοιρινή πανσέτα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το ρύζι, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε σιγά σιγά, το ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε και αφήνουμε το ριζότο να μαγειρευτεί.
Έπειτα σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, το baby σπανάκι, τον αρακά και αλατοπιπερώνουμε.
Στο τέλος δένουμε το ριζότο με το βούτυρο, προσθέτουμε τα σωταρισμένα λαχανικά, το χυμό λεμονιού και την φέτα σπασμένη.
Τηγανίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το αβγό μάτι και το αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε το ριζότο με την χοιρινή πανσέτα και τα λαχανικά. Προσθέτουμε λίγα φύλλα από baby σπανάκι, το τηγανητό αβγό, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο, ρίχνουμε λίγη σπασμένη φέτα και μυρωδικά.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page