ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΡΑΓΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΦΕΤΑ

ΣΑΡΑΓΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΦΕΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

(ΓΙΑ 24 ΚΟΜΜΑΤΙΑ)

 

6 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΚΑΝΑΚΙ

½ ΦΛ. ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

 

6 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

5 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

2 ΠΡΑΣΑ

1 ΚΙΛΟ ΣΠΑΝΑΚΙ

2 Κ.Σ. ΑΝΗΘΟ

250 ΓΡ. ΦΕΤΑ

2 ΑΒΓΑ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για τη γέμιση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία σοτέζα.

Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα ψιλοκομμένα.

Ρίχνουμε το πιπέρι, το αλάτι και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.

Ρίχνουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Έπειτα, προσθέτουμε τον άνηθο, την φέτα, τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια πολτοποιούμε το μείγμα σε ένα μούλτι.

 

Για τα σαραγλάκια:

Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας, με την μεγαλύτερη πλευρά κάθετα και«αλείφουμε» την επιφάνεια με λίγη από τη γέμιση.

Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο.

Στην άκρη του φύλλου, τοποθετούμε 2 καλαμάκια για σουβλάκι από την δεξιά πλευρά του φύλλου, παράλληλα και λίγο πιο μέσα από την βάση (που είναι η πιο μικρή σε διάσταση πλευρά του φύλλου) και με τις 2 μύτες τους στο κέντρο του φύλλου (οι βάσεις τους θα προεξέχουν λίγο από το φύλλο). Τοποθετούμε και άλλα 2 καλαμάκια, αντίστροφα, αλλά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο από τηναριστερή πλευρά.

Ρολάρουμε το φύλλο σφιχτά, ξεκινώντας το τύλιγμα γύρω από τα καλαμάκια.  Μόλις σχηματιστεί το ρολό, το «σουρώνουμε», πιέζοντας ταυτόχρονα προς το κέντρο και από την αριστερή και από την δεξιά πλευρά, με «οδηγό» τα καλαμάκια. Μόλις δημιουργηθεί η σούρα που θέλουμε σε όλο το μήκος του ρολού, αφαιρούμε με προσοχή τα καλαμάκια.

Αλείφουμε την επιφάνεια του σαραγλί με ελαιόλαδο και το κόβουμε στα τρία αφαιρώντας τις άκρες, στα σημεία που δεν έχουν γέμιση.

Πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 25- 30 λεπτά, μέχρι να ροδοψηθούν και να γίνουν τραγανά.