ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/11/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Πόπη Τότσικα
Ημέρα προβολής 12/11/14

ΥΛΙΚΑ
Για στρογγυλό ταψί 40 εκ.
  • 450 γρ. φρέσκο χοντρό φύλλο με ελαιόλαδο ΚΑΝΑΚΙ 
  • 1½ κιλό πράσα (το άσπρο μέρος)
  • ½ φλ. βούτυρο Lurpak
  • 250 γρ. φέτα
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Κεφαλοτύρι 
  • 5 αβγά
  • 1½ φλ. ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 φλ. σπανάκι
  • Δυόσμο (προαιρετικά)
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Για τη γέμιση:
Τρίβουμε το κεφαλοτύρι, τη φέτα και το ανθότυρο. Ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμύδια, το σπανάκι και τον δυόσμο. Στη συνέχεια σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος τα πράσα, με βούτυρο και ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμύδια. Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά. Χτυπάμε τα αβγά και τα βάζουμε μέσα στο μείγμα. Προσθέτουμε το δυόσμο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. 

Για την πίτα:
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί. 
Απλώνουμε πάνω στον πάγκο, ένα φρέσκο χοντρό φύλλο και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τη γέμιση και το διπλώνουμε. Έπειτα το τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι και το τοποθετούμε στη μέση του ταψιού. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να γεμίσει το ταψί, με τα φύλλα στριφογυριστά, το ένα γύρω από το άλλο. Στο τέλος ανακατεύουμε λίγο ελαιόλαδο με νερό και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. 
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στον αέρα, για 40-45 λεπτά.