ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Μανίκη

Ημερομηνία Προβολής: 17/03/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ

 

  • 80 γρ. τρυφερή ρόκα
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 2 κ.γ.  μέλι Ελάτης
  • 100 γρ. μανούρι στρογγυλό
  • 5-6  σύκα Κύμης
  • 40 ml  αγουρέλαιο Άλτις
  • 120 ml ξύδι Οξυμέλι

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καβουρδίζουμε το σουσάμι σε  αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά για να μην μας αρπάξει. Το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά και όταν μυρίσει το κατεβάζουμε από την φωτιά. Ψήνουμε δυο στρογγυλές φέτες μανούρι, σε σχάρα ή σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι. Απλώνουμε μια κουταλιά μέλι πάνω σε κάθε φέτα ζεστό τυρί, για να λιώσει και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. καβουρντισμένο σουσάμι.

 

Κόβουμε τα σύκα ζουλιέν (μπαστουνάκια) και αναμειγνύουμε με χοντροκομμένα φύλλα ρόκας, αγουρέλαιο και οξύμελι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο καβουρντισμένο  σουσάμι. Αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε τοποθετώντας το μανούρι στο κάτω μέρος του πιάτου και στολίζοντας από πάνω στην σαλάτα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page