ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΕΛΙΕΣ & ΜΠΕΙΚΟΝ

Από τον Pastry Chef Θανάση Τσαγκλιώτη

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΕΛΙΕΣ & ΜΠΕΙΚΟΝ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/11/2016

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΦΡΕΣΚΙΑ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΝΑΚΙ
250 ΓΡ. ΚΟΛΟΚΥΘΑ
4 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΕΣΑΛΟΤ
100 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΟΝ
80 ΓΡ. ΕΛΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ
50 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
100 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
1 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ME ΣΥΚΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση:
Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πράσινες ελιές, το μπέικον, την κρέμα βαλσαμικού με σύκο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Τα τυλίγουμε σε αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο, τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 40 λεπτά.
Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας, αλείφουμε την επιφάνεια με νερό και τη διπλώνουμε. Έπειτα τυλίγουμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα, κάνοντας το σχήμα του πεϊνιρλί και τη βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τη γέμιση με το μείγμα της ψημένης κολοκύθας και ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη mozzarella. Ψήνουμε το πεϊνιρλί, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 30 λεπτά.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page