ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΟΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Της τηλεθεάτριας Ζωής Διαλεχτού

ΥΛΙΚΑ

  • 4 πατάτες βρασμένες
  • 2 αβγά βρασμένα
  • 5 φέτες μπέικον
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 7-8 αγγουράκι τουρσί
  • 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
  • Αλάτι- πιπέρι

Για τη σος:

  • 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα Hellmann`s
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Hellmann`s
  • 1 κουτ.γλ. λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε και τσιγαρίζουμε τις φέτες μπέικον κι αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τα αβγά στα τέσσερα. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα αγγουράκια και την πιπεριά. Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά μαζί μέσα σε μια βαθιά γαβάθα και αλατοπιπερώνουμε. Φτιάχνουμε τη σος ανακατεύοντας το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το λάδι και ρίχνουμε τα 2/3 μέσα στη γαβάθα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και στρώνουμε την υπόλοιπη σος από πάνω. Στολίζουμε με ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης.