ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΜΕΛΙ & ΞΙΔΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΦΙΝΟΚΙΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/05/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

YΛΙΚΑ
  • 2 φιλέτα μπακαλιάρου 
  • 4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι Bιολογικό Kalamata Papadimitriou
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 2 φινόκιο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 400 γρ. σπανάκι
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 20 ντοματίνια 
  • 1 ½ κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, τα περιχύνουμε με το βαλσαμικό βιολογικό ξίδι και το μέλι και τα τυλίγουμε αρκετά σφιχτά. Έπειτα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 13-15 λεπτά. 
Ψιλοκόβουμε τα φινόκιο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. 
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελαιόλαδο και πιπέρι και σωτάρουμε το φινόκιο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί και να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, συνεχίζοντας το σωτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. 
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε το σπανάκι, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, αλάτι και πιπέρι. Όταν το σπανάκι μαραθεί λίγο, δένουμε με το βούτυρο και αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά.
Βγάζουμε τα ψημένα φιλέτα μπακαλιάρου από το αντικολλητικό χαρτί. Σερβίρουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου πάνω στο σπανάκι και το φινόκιο και περιχύνουμε με τη σάλτσα.