ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΤΣΙΛΙ & ΚΑΦΕ

Από την Λιάνκα Κάρμη

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΤΣΙΛΙ & ΚΑΦΕ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

200 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
200 ML ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ (XTYΠΗΜΕΝΗ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΙ)
30 ML ΡΟΦΗΜΑ ΚΑΦΕ ESPRESSO
70 ML ΓΑΛΑ
2 Κ.Σ. ΤΣΙΛΙ ΣΚΟΝΗ
1 Κ.Σ. ZAXAΡΗ ΑΧΝΗ

ΓΙΑ TH ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΝΙΦΑΔΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ
ΜΠΟΥΚΟΒΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και προσθέτουμε τον καφέ espresso ζεστό. Σπάμε σε κομμάτια την σοκολάτα κουβερτούρα με το χέρι και τη βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ. Προσθέτουμε το γάλα με τον espresso και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αφήνουμε 1 λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και αμέσως μετά βάζουμε το τσίλι. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το προσθέτουμε στη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά.
Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και τη βάζουμε για 4 ώρες στο ψυγείο, να σφίξει. Στολίζουμε με νιφάδες σοκολάτας και λίγο μπούκοβο.