ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία Προβολής: 14/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό  μανιτάρια  (πορτομπέλο, λευκά, πλερώτους)
  • 1-2 κιλό χόρτα (καυκαλήθρες, μυρώνια, τσουκνίδες, μαϊντανό, άνηθο, λάπατα, σέσκουλα)
  • 2 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια σε φέτες
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ποτ. λευκό κρασί
  • 2-3 αβγά
  • Χυμό από 2-3 λεμόνια
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα χόρτα και τα στραγγίζουμε από τα νερά τους. Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια. Βάζουμε σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ή σε γουόκ το λάδι και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα ξερά κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε λίγο να μαραθούν. Προσθέτουμε έναν φρέσκο ζωμό και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και έπειτα τα χόρτα κομμένα με το χέρι σε μεγάλα φύλλα, εκτός από την καυκαλήθρα. Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό. Τα προσέχουμε να βράσουν και να μείνουν με σχετικά λίγα υγρά. Ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι. Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε την καυκαλήθρα. Στο μούλτι χτυπάμε τα αβγά με τον χυμό λεμονιού. Αβγοκόβουμε το φαγητό και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page