ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/02/2017

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

800 ΓΡ. ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
60 ΓΡ. ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ CASTELLO DANABLU
80 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
80 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA HAVARTI
40 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΛΙΩΜΕΝΟ)
2 Κ.Σ. ΘΥΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
½ ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
2 ΑΒΓΑ
150 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
150 ΓΡ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
200 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρoύμε την φλούδα από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους. Έπειτα τις βράζουμε, σε μια κατσαρόλα, με αλατισμένο νερό, σε δυνατή φωτιά, για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αφού βράσουν τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε σε ένα μπολ το μπλε τυρί Δανίας, το λιωμένο βούτυρο, το φρέσκο τυρί κρέμα, το ψιλοκομμένο havarti και το θυμάρι. Προσθέτουμε το σκόρδο μαζί με τον μαϊντανό, τις βρασμένες μελιτζάνες και τα αβγά.
Στο τέλος ρίχνουμε, εναλλάξ, την τριμμένη φρυγανιά και το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρές κροκέτες. Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο, για 3-5 λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page