ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ & ΑΒΓΟ

Από τον Δημήτρη Μαυρόπουλο

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ & ΑΒΓΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/06/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

250 ΓΡ. ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
1 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
100 ΓΡ. ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
1 LT ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
100 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ
1 ΜΑΤΣ. ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
15 ΓΡ. TYΡΙ ΑRLA HAVARTI LIGHT
1 ΑΒΓΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το κουκουνάρι, το κριθαράκι, λίγο ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών.
Σωτάρουμε το σπανάκι σε ελαιόλαδο, έπειτα το κρυώνουμε με κρύο νερό, το στραγγίζουμε, το πολτοποιούμε στο μούλτι και το προσθέτουμε στο κριθαρότο.
Στο τέλος βάζουμε τα σπαράγγια και ανακατεύουμε, μέχρι το κριθαρότο να χυλώσει. Εκτός φωτιάς, δένουμε με το βούτυρο, προσθέτουμε το havarti κομμένο σε κυβάκια και ανακατεύουμε.
Τηγανίζουμε ένα αβγό μάτι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε το κριθαρότο και από πάνω προσθέτουμε το τηγανητό αβγό.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page