ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΦΕΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/11/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Νίκο Καραθάνο

Ημέρα προβολής 22/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ

  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 200 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 κρόκο αβγού
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσ. άνηθο
  • 2 φέτες ψωμί
  • Γαλέτα
  • Ηλιέλαιο
  • 2 κλων. θυμάρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το στήθος κοτόπουλου από τυχόν ίνες και το ανοίγουμε στη μέση, χωρίς να το κόψουμε μέχρι τέλους. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, κάνουμε απαλό μασάζ στο κρέας και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε το σπανάκι με το χέρι και το ανακατεύουμε με τη φέτα τριμμένη στο χέρι, το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, τον άνηθο, λίγο αλάτι και το αφήνουμε να μαραθεί.
Γεμίζουμε το στήθος με αρκετή γέμιση, το κλείνουμε απλά, το σφίγουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε λίγο άνηθο από πάνω.
Πανάρουμε το γεμιστό φιλέτο σε αλεύρι, στον κρόκο του αβγού που έχουμε χτυπήσει με λίγο νερό και τέλος από τη γαλέτα. Σε βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε ηλιέλαιο και όταν ζεσταθεί καλά τηγανίζουμε το γεμιστό παναρισμένο κοτόπουλο για ένα λεπτό. Θέλουμε μόνο να αποκτήσει μια χρυσή κρούστα. Στη συνέχεια το βάζουμε σε ταψάκι στο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά.
Ραντίζουμε φέτες ζυμωτού ψωμιού, ή άλλο ψωμί που μας έχει περισσέψει με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και το βάζουμε στο φούρνο μαζί με το κοτόπουλο για να φρυγανιστεί.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο κομμένο σε φέτες, τη γέμιση που έχει μείνει σαν σαλάτα στο πλάι με λίγο ελαιόλαδο και το φρυγανισμένο ψωμί.