ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/06/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τη Φανή Γιαβανίτσα

Ημερομηνία προβολής 12/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 8 κολοκυθάκια
  • ½ φλ. τριμμένη φρυγανιά 
  • ½ ματσ. άνηθο
  • ½ ματσ. δυόσμο
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι – πιπέρι 

Για τη μπεσαμέλ:

  • ½ lt γάλα Δωδώνη
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180 γρ. κεφαλογραβιέρα Δωδώνη 
  • 1 αβγό
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. Flora με 3% βούτυρο
  • Αλάτι – πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια μας και τα βράζουμε ολόκληρα για 5 λεπτά με λίγο αλάτι.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα κόβουμε στη μέση και αδειάζουμε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά το εσωτερικό τους.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη με 3% βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα σιγά – σιγά και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Μόλις «δέσει», κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα τριμμένη και τον κρόκο αβγού και το δυόσμο και το βασιλικό ψιλοκομμένα. Χτυπάμε το ασπράδι του αβγού μαρέγκα στο μπλέντερ και το προσθέτουμε κι αυτό στη μπεσαμέλ μας. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε τη μπεσαμέλ πάνω από τα κολοκυθάκια. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φαγητό μας.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page